Perfection Pro sådan maler du selv din båd som en Pro

FØR billede…..


EFTER billede…


Casper & Robert skal på jordomsejling i deres 58 fods yacht Hvadlodea, og den skal have den helt store tur inden afsejling i 2019. Budgettet er stramt, så der er ikke råd til at få den sprøjtelakeret indenfor. Se her hvor flot resultatet blev med Perfection Pro fra International, påført med skumrulle ude i guds egen fri natur.

Forarbejdet er vigtigt, så her vil vi gennemgå hvordan Casper og Robert fik et flot resultat med sandpapir, spartel, rulle og en masse knofedt.

Når du maler blander du kun det maling du skal bruge, da der sker en kemisk proces når du putter hærder i malingen. Så benyt nogle blandingsbægere, så du kan gemme den maling du ikke bruger til senere brug.

Ved rulleapplicering blander du 2 dele maling med 1 del hærder og ca. 15-20 % thinner.

Det område du skal male er rent og nyslebet, er der skarpe kanter skal disse været slebet glatte og eventuelle huller skal være spartlet med evt. awlfair og primet med 545 fra Awlgrip eller Perfection Pro undercoat.  Er det blot små overflade ridser fra fendere etc. Skal overfladen matslibes med korn 280-320. Man kan evt. tape det område ind man skal reparere. Malingen påføres med en skumrulle og eftertrækkes med en kunsthårs pensel hvis der opstår bobler i malingen.

Påfør malingen med rulle i en mængde så det lige netop ikke løber. Træk efter med pensel ovenfra og ned. Lad være med at ”tørrulle” rul derimod en gang og træk efter en gang. Dækker det ikke første gang bør du lade det hærde op (ca. 2 døgn ved 20 grader) og gentage malersystemet. Dvs. forsigtig matslibe området og pålægge malingen igen med rulle og pensel. Lad det hærde mindst 1 uge inden du evt. betræder eller løfter der hvor du har udført reparationen.

“Tørrulle” betyder du ruller og ruller og ruller og derefter stryger og stryger på malingen det samme sted når malingen er ved at hærde op, det gør man typisk hvis man opdager en løber/runner. Så bliver det ikke pænt og det mister glans.

Derfor er kunsten at lægge så meget på med rullen i et strøg UDEN det løber, og derefter stryge evt. bobler væk med det samme i 1 strøg med penslen oppefra og ned.

Her et par yderligere gode råd:

  • Varmt, gerne 20 grader
  • Ikke fugtigt, mal midt på dagen (ingen kondens, ingen dug)
  • Ikke direkte solskin, gerne overskyet
  • Vindstille
  • Ingen insekter
  • Vær godt forberedt, ikke være stresset, hav de rigtig remedier og sikkerhedsanordninger. 

Laver du et godt resultat, føles det til gengæld som ren balsam for sjælen.

Hov! er der ikke kommet et søsterskib til den lækre Luffe 45 i havnen? – Nej det er blot Hvadlodea der har fået et nyt paintjob.

Farven klæder den store 58 fods båd ret godt, de har malet hvid vandstribe på en bund af sort Cruiser Premium Plus.

Hvadlodea er et kønt sejlskib, med nogen år på bagen, og noget “arret” efter flere år at være udsat af vind, hav og vejr. Flere steder er gelcoaten nedbrudt, krakeleret og hullet, derfor kan den ikke længere genskabes med vandslibning, polish og voks.

 

Casper & Robert er begge nyudlærte bådebyggere, og har derfor lært at slibe, spartle og male, de har dog ikke tilgang til en malerkabine og et sprøjteanlæg, hvorfor Perfection Pro er et genialt valg, da den både kan sprøjtes eller rulles på, man ændre blot på fortynderen, der både kommer som sprøjtefortynder eller pensel/rulle fortynder.

Fordelen med en 2 komponent Polyurethan er b.la. styrken, fleksibiliteten og holdbarheden. Det er væsentligt stærkere end gelcoat, og nedbrydes ikke af UV. Derfor bruger man det også alle steder fra fly til bådindustrien. De fleste størrer yachter der sejler i middelhavet, er malet med Polyurethan grundet dets egenskaber i UV & slidstyrke. Perfection Pro giver en langtidsholdbar ultra høj glans, der er modstandsdygtig overfor kemikalier, UV, slid mm.

Når den er malet kan du blot vaske den hvert år, du behøver ikke længere af polere og vokse, ikke at det gør noget at vokse den.

Først blev båden vasket af i Supercleaner som er en kraftig malerrens, her fjerner man alle organiske fedstoffer.

Her er den afvasket og slibes nu første gang med Exentersliber med støvsug.

En Mirka sliber med støvsuger er genial, den er let, og den tager ved. Efter afslibning med en exentersliber blev alle krakeleringer, delamineringer og revner udjævnet med en Dremelsliber.

Så blev der støvsuget, og eftertørret med en klæbeklud: TagRag harpiksklud.

Så blev hele båden primet 1 gang med Gelshield 200 som er en epoxy primer der binder og fylder ekseptionelt godt, man kan se alle de steder man skal spartle, og de steder man ikke har slebet nok.

Her ser man en krakelering der er slebet rigtig ud, overmalet med Gelshield 200, og klar til epoxyspartel. Så ser man alle ujævnhederne der spartles med Interfill 833 der er en epoxy filler, der ikke synker.

Her ser man krakelering der skal slibes jævn uden skarpe kanter og hvordan den er rigtig slebet ud.

Derefter sleb og malede gutterne båden igen med Gelshield 200, og spartlede der hvor de kunne se en ujævnhed.

Her påføre Casper & Robert Perfection Undercoat 1. gang (ialt 2 gange med mellemslib for bedste resultat) ovenpå Gelshield 200.

Den fylder og man ser hvor man ikke har været grundig nok med spartlen.

Casper sliber Perfection Undercoat 1. gang, man kan svagt ane Gelshield 200 inde bag.

Perfection Pro appliceres så 2 gange med skumrulle i ca 20 graders varme. den er fortyndet 15 % med pensel/rulle fortynder 100 og skulle ikke eftertrækkes, boblerne poppede selv da temperaturen og blandingsforholdet var perfekt.

Du ringer, vi blander. Hjertmans har investeret i et professionelt blandingsanlæg, så vi kan blande ca. 250 farver. Casper & Robert valgte Pastel turquoise 6034, som klæder deres båd rigtig godt, Faktisk minder den meget om den Hr. Møller også brugte til sine skibe.

Så er der julegaver, Robert pakker basen ud, den blandes 2:1

Agterspejl og rundt vinduerne, her blev kringelkroge taget med pensel af Robert, hvorefter Casper kom med skumrullen. Husk god kvalitet der tåler opløsningsmidler, det er især fortynderen der er streng.

Der er tapet og matslebet til hvid vandstribe også i Perfection Pro

Her lakeret første gang med hvid Perfection Pro, husk en god malertape der sætter en skarp kant.

Man kan ikke se rulle eller penselstrøg, det er intet mere end imponerende som det er flydt ud. Robert udtalte også at han fremover kun er ruller, ikke sprøjter.

I kan følge Holme & Co på deres langturs sejlads med Hvalodea her, og evt. komme med på togt.

https://www.hvalodea.dk/

Indkøbskurv