Længe leve VC offshore

VC 17 M stopper - Kongen er død - Længe leve kongen.

Kort sagt….

 

Efter 35 år med VC 17 M ekstra, der var en unik bundmaling, elsket af kapsejlerne og hadet af konkurrenterne, er det nu næsten slut.  VC 17 M Ekstra var rigtig god, hurtig og ikke lagopbyggende tyndfilms bundmaling indeholdende kobber, PTFE og nogle biocider der modvirkede dannelse af slim, (JA!  jeg måtte nærmest græde mig i søvn) da den forsvandt og blev erstattet af den svenske model VC 17 M der bl.a manglede ZPT (Zinkpyrithion)  som var en ekstra booster mod slim og alger, den kunne man også tidligere finde i hårshampoo mod skæl. Den er blev forbudt (også i shampoo). VC Offshore er en gammel kendis fra Tyskland og Norge og resten af Europa, og kommer nu til Danmark,  da vi har samme regler som resten af Europa. Svenskerne må ikke længere påføre nogen for for noget fra VC familien, så forvent evt. en svensker invasion til foråret.FAQ (mest almindelige spørgsmål)Kan VC Offshore lægges direkte oven på gl. VC 17 M & M ekstra? 

JA! den kan.Er det en tyndfilm?

JA!, i Kobberoxid familien, men den en kende tykkere end tidligere VC 17 M, ligger mellem VC 17 og en hård bundmaling.Er den velegnet til at vandslibe til feks. kapsejlere?

JA! den er utrolig velegnet og ideel til dette.Kommer den i andre farver end sort/grafitgrå?

JA! i Danmark vil den kunne leveres i Navy og Sort/grafit.Kan man lægge andre bundmalinger end VC Offshore oven på den gamle VC 17 som udgår?

Som udgangspunkt nej, men man kan faktiskt lægge den biocidfrie B-Free på via B-Free konversion kit og B-free tiecoat. Man kan også lægge VC Offshore på, og året efter lægge en Hård eller en polerende maling på VC Offshoren, hvis man ønsker dette.Hvad koste VC Offshore og hvornår kan den købes i butikkerne og pålægges fra værfterne?Prisniveauet er det samme som VC 17 M og den er klar fra januar 2024.

Den vil derfor kunne købes der du normalt køber din VC 17.Har du yderligere spørgsmål er du naturligvis velkommen

Indkøbskurv