Humlebæk bådeværft er et værft der maler rigtig mange både. Her er det Niels Oles Knarr der lige har fået en ny sprøjte lakering i Awlcraft 2000 Flag Blue. Men der er også andre muligheder hvis man ikke har mulighed for afdækning, afrigning mm.
Morten Fra Humlebæk Bådeværft har malet båden for Mike der ikke har den tålmodighed som det kræves af en god maler. Morten har lavet et panel hvor han har lavet et par opstrøg så han kan finde den helt rigtige fortynding til vejret der for øvrigt var ideelt til at male i udenfor.
Morten er svært tilfreds med malerjobbet. Ingen løbere, ingen tørstrygning, ingen krakeleringer da forarbejdet med slibning og spartling er lavet rigtigt. Heller ikke nogen insekter som også kan være en udfordring (dem tog Mike) med en pincet inden de sad fast i malingen, heller ikke støv eller pollen da det ikke blæste eller var pollensæson. Man kan faktisk ikke se at den rullet på i hånden, det ligner en sprøjtelakering.
Her kan man se bådens registreringsnummer fra producenten i Frankrig.
I den grad, absolut godkendt.
Da gelcoaten på Mikes båd var noget sløj, blev den slebet hårdt og fik 2 lag Gelshield 200 som er en epoxyprimer med mikroskopiske flager der lægger sig ovenpå hinanden og ligesom lukker helt af.
Derefter blev der spartlet med Awlfair som er en suveræn epoxyspartel.Her kan man også bruge Interfill 830 fra International, hvis man har den ved hånden.
Så blev der slebet igen, og pålagt denne Perfection pro finish primer der blandes 3:1.0,4.
3 dele base, 1 del hærder og 0,4 del activator.
Med en finishprimer ser man alt inden man pålægger finishmalingen.
Med Perfection Pro kan man vælge imellem alle RAL farver som vi håndblander i Kvistgård. Mike var blevet inspireret af Casper Holme fra Hvalodea som malede sin båd i Pastel turquoise 6034.
Holmes Hvalodea, også håndmalet nede på forpladsen i Humlebæk i Perfection Pro har inspireret mange til at male deres både.
Malingen er en ekstrem hård polyurethan der er 2 komponent og blandes 2 dele base 1 del hærder. den har et ekstremt UV beskyttelse, så man kan sagtens vælge mørke farver uden at få problemer med at de bliver afbleget.
Morten kunne nøjes med at lægge 2 lag. det første lag fylder ligesom det hele ud, og når det er hærdet op efter 1,5 døgn matslibes det og der pålægges yderligere et lag med skumrulle og 20 % fortynder 100 da der var varmt i vejret.
Fortynder var vigtigt da det var varmt, ca. 20 %. Morten måtte hele tiden påhælde ekstra fortynder da det fordampede i arbejdsprocessen. Til gengæld slap han for at trække efter med en pensel, da der ikke kom bobler idet forholdene (varmen og fortynderen) sad lige i skabet.
Her Gaia i sit rette element, klar til jordomsejling.