Renovering af nedslidt finer

Fineren der sidder i nedgangspartiet har været udsat for både slid, sol, vind og vejr siden 1986, og står ikke til at redde. fineren er for tynd til at slibe op, og for at få farven frem igen, så vi må skifte den.
Heldigvis har vi noget noget 1,5 mm finer liggende som vi kan klistre op og lakere, ved samme operation kan vi også lige få frisket vores trin op.
Vores elpanel er også blevet alt for lille, da der er kommet flere ting i en båd der bruger strøm, end hvad der var tilgængeligt i de glade midtfirser.


Tidligere ejer har lakeret dårligt, vi ønsker heller ikke blank lak om læ, her bruger man en mat satin lak. Fineren er gullig og ødelagt, teaktrin er grimme og sidder halvløst.

Der er forsøgt at give samlinger brun marine gummi, hvilket ikke ser rigtigt ud, fineren er fugtskjoldet.

UV/sol, fugt og slid er hårdt for fineren. Mærker efter et gammelt greb der er fjernet. Det går ikke længere at genskabe fineren med lak. (Her er gl. lak slebet klar til opklæbing af nyt finer)

Trin fjernet og den gl. finer slebet ren og plan med korn 40-60.

Nødlejder sat op, så man kan komme op og ned i kahytten.

Papirskabelon laves så fineren kan udskæres korrekt.

Epoxy limen spartles med en lim/tandspartel, der er tilsat limpulver eller fortyndingsmiddel.

Fineren opklistres i den våde epoxy

Kanter hæftes med trælister der er beklædt med plastic/ tape. Man ser ikke hæfteklammerne når de udtages igen, de små huller de efterlader fyldes op af lak.

Fineren skal sidde godt i spænd når epoxyen tørrer op.

Her har Mikkel lige givet den nye finer et lag klarlak i kanten så man bedre fornemmer hvilke farve vi ender op med. Vi er mest til mat lak om læ, synes det er mest elegant.

Når fineren er opbygget af 4 gange Compass Goldspar Klar med mellemslib, får den en gang Goldspar Satin, og er klar til trin. Teaktrin er renset med Teakrestorer fra International, er de rigtig slemme, så brug Snappy NU Teak KIT, det er sindsygt effektivt, men også hårdt mod teaken. Efter vores behandling, så de fremtræder de gamle trin som nye!

Alle trin monteret på en bund af matlakeret Kaya mahogny.


Elpanel 

Vores gamle elpanel var ikke længere tidsvarende og temmelig rodet. Alle ledninger bagi lå som en ormegård hulter til bulter, radioen og VHF opsat midlertidigt.

Michael er ikke elektonik wizzard for ingenting, han er vant til at bygge stomipose fabrikker, så vores panel er til at overskue. Der monteres 2 klemrækker på en ny finerbagplade.

Der nørdes igennem, heldigvis er båden blevet lidt større end vores tidligere både hvor man nærmest skulle bruge dresserede mus når ledninger skulle trækkes. Alle ledninger skiftet til fortinnet kvalitet. VHF med indbygget AIS er monteret med ekstra GPS antenne i dækket da den indbyggede ikke kan sende igennem dækket.

En stor luge er klart at foretrække, så man let og enkelt kan komme til. vi bruger samme kaya finer som nedgangen der minder meget om det eksisterende finer i båden. Igen 4 X Goldspar afluttet med et enkelt lag Goldspar Satin.

Smart tryklås der låser pladen, bemærk rigeligt af USB udtag til ungernes computere, telefoner og tablets.

Fiksere pladen med en snor opsat i en lille omegabøjle, så man kan komme til.
Bagsiden af låsen der kan justeres efter pladetykkelsen.

Ret lækkert elpanel som købte vi hos X-yachts. samt en radio der kan streame musik fra din telefon eller tablet.

Dørken var fuldstændig nedbrudt i lakken, og alle dørkbeslag var smadret (lemmehanke) Meget forsigtigt varmede vi den gl. lak af med en varmepistol, pas på ikke at brænde sorte mærker på fineren.

Her er dørken lakket op, så den næsten ser ny ud. alle dørkbeslag er udskiftet. Til vinter påtænker vi at lægger en 6 mm ekstrafiner under den eksisterende dørkfiner, da vi synes den giver sig, og er lidt for tynd til drenge i 90 + kilo-klassen. 


Indkøbskurv