B-Free Biocid frit bundmalingssystem fra International

Bundmalingen er så glat at kølen skred/gled på pallen da det begyndte at regne, og det er faktisk hele ideen med denne form for bundmaling. Kort sagt, så skal den være så glat at begroningen ikke kan sidde fast, og det må man i høj grad sige den er.

Her hænger en 42 fods racermaskine. den er lakeret med Awlgrip på fribord og dæk, og B-Free i bunden efter en nøjagtig maler specifikation som vi nu deler med jer her. Horsens Yachtservice har påført malingen, og er det første værft i Danmark der er Aut. B-Free Proff Center.

B-Free Explore er selve den giftfrie silikone der kan holde i optil 2 sæsoner og er så glat at begroningen har svært ved at sidde fast.

Al Capone fik inden B-Freesystemet en større overhaling med Hullgard Extra Epoxy Primer , Awlfair spartel, Hullgard igen, og Gelshield 200 inden B-Free systemet, som udemærker sig bl.a.  med en 2-komponent Tie-coat som giver en væsentligt stærkere bund end en 1 -komponent Tiecoat.

Ellers er opskriften følgende,  baseret på en temperatur på 23 grader:

Basis skal være en ren epoxy bund bygget op så man har en korrekt vandtæt barriere. Her brugte man bl.a. Gelshield 200, og det er vigtigt at Gelshielden er “sticky” første gang den få B-Free Tiecoat oven på Gelshield, læg dem derfor på ovenpå hinanden samme dag. 

1 lag B-Free Tiecoat min overmalingsinterval 4 timer, max 5 dage

1 lag B-Free Explore min overmalingsinterval 4 timer, max 5 dage

1 lag til (altid 2 lag Explore min overmalingsinterval 4 timer, max 5 dage

Er bunden allerede malet med en bundmaling?

Skal man male en bund med en eksisterende bundmaling er det naturligvis vigtigt at denne bund er i god stand.

Benytter man først Conversion Coat

Er bunden allerede malet med en bundmaling?

Skal man male en bund med en eksisterende bundmaling er det naturligvis vigtigt at denne bund er i god stand.

Ellers er opskriften den samme, men man påføre først 1 lag B-Free Conversion kit.

1 lag B-Free Conversion Coat min  overmalingsinterval 4 timer, max 16 timer

1 lag B-Free Tiecoat min overmalingsinterval 4 timer, max 16 timer

MAX MELLEM TIECOAT & EXPLORE er 5 DAGE

1 lag B-Free Explore min overmalingsinterval 4 timer, max 5 dage

1 lag til (altid 2 lag Explore min overmalingsinterval 4 timer, max 5 dage

 

Bunden rengjort efter flere mislykkede forsøg med bl.a. Coppercoat.

Her ser man bunden på Al Capone der er lavet af kulfiber, men kulfiber er bulet, og der har været andet bundmaling på tidligere der ikke har været tilfredsstillende, så det er fjernet af Horsens Yachtværft der derefter har primet den med Hullgard, spartlet med Awlfair, longboardet, primet med Awlfair igen, Hullgard igen, longboardet (slebet) og igen givet den 3 gange Gelshield 200 for at få en ultra lige/glat og hurtig bund der er beskyttet mod vandgennemtrængning.

Det er et stort arbejde, men belønningen kommer senere på kapsejladsbanen.

Her har den fået Gelshield 200 og er snart klar til B-Free Tiecoat som også er 2 komponent, og har en rigtig god holdeevne til B-Free bundmalingen/silikonen.

B-Free Tiecoat er 2 komponent og dermed den bedste til at fastholde B-Free Explore silikonen på skroget.

Her har den fået B-Free Tie-Coat ovenpå Gelshielden, og er nu klar til B-Free Explorer (silikone bundmalingen) som skal påføres ret nøjagtigt efter vores overmalingsintervaller. 

B-Free Bundmalingen kommer i sort, rød, hvid & navy. Den påføres med en god skumrulle der ikke taber fnuller. 

Selvom det ser ud som der er meget appelsinhud, er den “glat som en barnenumse”, som også er hele hemmeligheden bag denne type biocidfri bundmaling.

Selvom Al Capone er en stor konkurrent til “Easy Lover” (vores kapsejladsbåd Soto 40) så er den sgu ret fed. 

Bovspryddet oplakeret i klarlak fra Awlgrip så kulfiberen ikke UV nedbrydes, er nærmest uartigt langt. Båden er i kulfiber og lakeret op i Awlgrip, også leveret fra yachtkemi.com. GP 42 er en flot og meget hurtig kapsejladsmaskine, spændende at se om den nye bund gir den yderligere fart. Jeg ved dog at ejer Tue og hans besætning vil gøre alt for at passe og pleje bunden, som er vigtigt når man ikke har biocid i den.

Kører man Biocid Free (giftfrie bundmalinger)  er denne Scrubbis god at have med i sejler bagagen. det er jo altid “bedre at forebygge end at helbrede”. Bruger man båden meget bliver begroningen sejlet af, gør man ikke bør man være efter bunden evt. med denne Scrubbis, eller tage den op et par gange i sæson og vaske den af. Scrubbis kan også bruges på traditionelle bundmalinger og kan købes på denne side. det er en skraber med opdrift på en meget lang teleskopstang man kan fjerne begyndende slim/begroning med.

Indkøbskurv