Sidse maler sin Great Dane 28 i hånden med Perfection Pro.

Sidse får hjælp med at rulle fribordet af en ven efter selv at have lavet et efter et formidabelt godt forarbejde på den gamle Great Dane 28.

Bemærk at ” den gamle rotte” fører rullen op og ned i stedet for side til side, og det er RIGTIGT.

GD28 er en ældre dame, erhvervet til en fornuftig pris. Det er dog stadig et meget kønt, klassisk, godt bygget og søstærkt skib. Flere GD ‘ere har sejlet langtur, og det er aldrig skibet der går i stykker. Denne her er Sidses fra Helsingør, hun har fået sin Great Dane løftet op på Humlebæk Bådeværft forplads i sommerferien hvor de fleste både er søsat, og her kan man for små midler stå et par uger på forpladsen og selv få fikset de ting der skal fikses når båden er på land.

En sværm af unge bådebyggere mm. har været forbi og givet Sidse gode råd om hvordan man maler med Perfection Pro. Men lur mig hun har selv MEGA styr på det, og hun springer snart ud som bådebygger.

Her er de:

  • Varmt, gerne omkring 20 grader
  • Ikke fugtigt, mal midt på dagen (ingen kondens, ingen dug)
  • Ikke direkte solskin, gerne overskyet
  • Vindstille, ingen støv/pollen
  • Ingen insekter
  • Vær godt forberedt, ikke være stresset, brug altid de rigtig remedier og sikkerhedsanordninger. 

Laver du et godt resultat, føles det til gengæld som ren balsam for sjælen.

Den har kun fået en gang, men allerede nu kan man se det bliver et flot resultat.

Da gelcoaten på Sidses båd også var noget sløj, blev den slebet hårdt og fik 1 lag Gelshield 200 som er en epoxyprimer med mikroskopiske flager der lægger sig ovenpå hinanden og ligesom lukker helt af.
Derefter blev der spartlet med Awlfair som er en suveræn epoxyspartel. Her kan man også bruge Interfill 830 fra International, hvis man har den ved hånden.
Så blev der slebet igen, og pålagt denne Perfection pro finish primer der blandes 3:1.0,4.3 dele base, 1 del hærder og 0,4 del activator.Med en finishprimer ser man alt inden man pålægger finishmalingen.
Med Perfection Pro kan man vælge imellem alle RAL farver som vi håndblander i Kvistgård. Sidse var også blevet inspireret af Mike  og Casper Holme fra Hvalodea som begge malede deres både i Pastel turquoise 6034.
Holmes Hvalodea, også håndmalet nede på forpladsen i Humlebæk i Perfection Pro har inspireret mange til at male deres både.
Malingen er en ekstrem hård polyurethan der er 2 komponent og blandes 2 dele base 1 del hærder. den har et ekstremt UV beskyttelse, så man kan sagtens vælge mørke farver uden at få problemer med at de bliver afbleget. Sidse kunne nøjes med at lægge 2 lag. det første lag fylder ligesom det hele ud, og når det er hærdet op efter 1,5 døgn matslibes det og der pålægges yderligere et lag med skumrulle og 20 % fortynder 100 da der var dejlig varmt i vejret.
Fortynder var vigtigt da det var varmt, ca. 20 %. Skal der til i denne varme. Til gengæld slap Sidse for at trække efter med en pensel, da der ikke kom bobler idet forholdene (varmen og fortynderen) sad lige i skabet.

Bunden er primet med epoxy Gelshield 200 og sort bundmaling.

Indkøbskurv